Volg mij ook op Twitter LinkedIn Facebook

 

een bizar jaar

Een collega van Het Ontwikkelaarsgilde zei tegen me "Wat sluit jij straks een bizar jaar af..." Deze woorden triggerden mij, bleven hangen. Ze had gelijk. Hoewel ik meestal pas met mijmeren begin in december, was het woordje 'bizar' genoeg om weg te dromen en terug te kijken. 2013 was een vol jaar, met werk en met studie, twee meiden in klas 2 van de middelbare school. Een reis naar China die niet doorging vanwege mijn ziekte.
Een half jaar geleden verloor ik eenzijdig mijn gehoor en evenwicht. Het behalen van mijn CMC (certified management consultant) bij SIOO. Veel leuke klussen die ik heb gedaan op het gebied van training, coaching en advies. Een paar dagen naar Parijs met mijn moeder van 70 en mijn meiden van 13 was op z'n minst bijzonder te noemen.
 
Na het woordje bizar komt direct het woord dankbaarheid bij me op. Ik gebruik dit woord vaak in mijn coachsessies. Waar ben je dankbaar voor? Sta iedere dag eens stil bij waar je dankbaar voor bent. Bewust zijn van dankbaarheid maakt stil van binnen, maakt vreugde en blijheid los. Er is vaak zoveel waar we dankbaar voor zijn, terwijl het geruisloos aan ons voorbij trekt. Stilstaan bij dankbaarheid kan een bron zijn voor je eigen positiviteit en optimisme. Die heb je nodig om weerstand te bieden tegen moeilijkheden die ons overkomen, problemen waar we mee te kampen hebben. Om door te gaan, óók als het tegen zit.
 
Ik ben dankbaar voor mijn gezin. Mijn meiden uit China die me moeder hebben gemaakt, dankbaar voor de liefde tussen Willem en mij die al zoveel jaren voortduurt. Dankbaar voor mijn lieve zus die er altijd voor me is. Ontzettend blij met mijn werk dat ondanks economisch mindere tijden geweldig doorloopt. Het vertrouwen dat klanten en opdrachtgevers in me hebben.
 
Ik kijk uit naar de reis met familie naar Lapland, nu het weer kan, straks in december. Ik kijk uit naar het nieuwe jaar, waarin ik nog meer zal wennen aan het leven met één werkend oor. Ik ben benieuwd naar de uitdagingen die gaan komen.
Ja, het was een bizar jaar en ik sluit het straks af in dankbaarheid....
Waar ben jij dankbaar voor? Laat jij je voeden door deze innerlijke bron?
Joomla SEF URLs by Artio

Publicaties

  • Stel je voor… Medewerkers zijn gelukkig in hun werk…

    Van beoordelingsgesprek naar geluksgesprek Wetenschappelijk onderzoek onderschrijft het: Gelukkig werken laat je beter functioneren en goed...

  • Werken aan Gelukkig Werken loont!

    Over een week start ik met de opleiding tot Gelukkig Werken-coach bij Onno Hamburger. Ter voorbereiding herlees ik het boek ‘Gelukkig Werken’ , dat hij...

  • Geen seconde spijt!

    Op de kop af 50 jaar heeft hij bloemen en planten aan de deur verkocht in diverse dorpen in de regio vanuit een oud wit busje. Weer of geen weer,...


Alle publicaties

Neem contact op!

Annemarie van Weelie

Interim HRM, Coaching en Training
Asperen

Bel mij op 06 51939899

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK 30283325


Profile Dynamicslogo wil