Volg mij ook op Twitter LinkedIn Facebook

Feel the fear and do it anyway

Over diep adem halen, knopen doorhakken en stappen zetten…

Bijna twee jaar geleden heb ik een eigen bedrijf opgezet op het gebied van coaching, training en HR (organisatie) advies. Ik heb dat steeds náást mijn baan als HR manager bij Rabobank gedaan. Het was een fijne manier om er als ondernemer een beetje ‘ in te groeien’. Ik heb prachtige coach- en trainingstrajecten gedaan en zonder veel moeite kreeg ik nieuwe klanten via mond-tot-mond reclame.

BedrijfJE

En toch, als ik over mijn praktijk sprak dan had ik het over ‘mijn bedrijfJE’. Het voelde aan als hobby, terwijl ik het wel degelijk serieus nam. In mij sprak een stemmetje dat ooit het moment wel zou komen, dat ik wist hóe ik de stap naar volledig zelfstandig ondernemerschap zou zetten.

Ik heb er een poosje heel hard over nagedacht, maar kwam er niet uit. Ik twijfelde over het loslaten van zekerheden, over de crisis en ook wel over de waarschuwende feedback die ik van anderen kreeg “omdat het de tijd er nu niet naar is…”

Toen heb ik besloten om het los te laten en te zien wat er zou gebeuren… Ik geloof er in dat loslaten helpt bij grote dilemma’s in een leven!

Het Ontwikkelaarsgilde

En het klopte. Begin december vorig jaar (het lijkt al lang geleden, maar we praten over twee maanden!) voerde ik een gesprek met twee partners van Het Ontwikkelaarsgilde . Ik weet nog dat ik twijfelde of het ik het gesprek zou laten doorgaan. Ik wist toch nog niet precies wat ik wilde? Ik heb mijn twijfel ook besproken. Dat ik graag voor mezelf verder wilde, maar niet als ‘eenpitter’. Maar dat een goede klik zo belangrijk was… De energie van dat gesprek was zo goed! Ik stapte na afloop in mijn auto en wist (noem het een innerlijk weten!) wat ik wilde. Met deze club wilde ik graag verder. De professionaliteit, de verbinding, de vernieuwing … het raakte iets in mij.  De adrenaline gierde door mijn lichaam. Mijn gevoel en mijn intuïtie wisten het eerder dan mijn verstand!

Balans

Al het voelen en denken op een rij, haalde ik diep adem, hakte ik de knoop door en heb de stap gezet: Vanaf 1 maart a.s. ben ik zelfstandig ondernemer. Ik ga coachen en trainen en me nóg meer ontwikkelen als organisatieadviseur! Ik ga bedrijven helpen bij het implementeren van Het Nieuwe Werken als cultuurspecialist. Ik ga een studie doen (In de Wind van SIOO) en me certificeren… Het mooie is dat ik gedoseerd afscheid neem van mijn werk als HR manager. Ik blijf vooralsnog twee dagen beschikbaar voor deze bank.Een goede balans tussen gevoel en verstand is wel prettig. Dus nam ik in de kerstperiode de tijd om na te denken. Ik heb wat afgemijmerd , al starend in de lichtjes van de kerstboom! Ik heb gespard met mijn lief, mijn huidige werkgever, met mijn zus… Natuurlijk kon ik allerlei gedachten en overtuigingen opnoemen die mij belemmerden om de stap te zetten. Maar er was een vuurtje in mij gaan branden, dat niet meer uit ging.

Garanties

Garanties heb ik niet, maar zijn die er in het leven? Ik ken mijn kwaliteiten, ik heb vertrouwen in mijn persoonlijke groei en heb een groep mensen om me heen gevonden van wie ik leer en energie krijg! 
In mijn coaching en training gaat het vaak over je hart en passie volgen. Het voelt zo ongelofelijk goed om dat zelf ook te doen! Want: Practise what you preach! Of: Spreek met daden ipv met woorden!

Natuurlijk vind ik het spannend! Ga ik slagen als ondernemer… Gaat het lukken in deze tijd… Mijn positieve inslag zegt van wel, mijn drive helpt me. Ik ga ervoor: Feal the fear and do it anyway!

Joomla SEF URLs by Artio

Publicaties

  • Stel je voor… Medewerkers zijn gelukkig in hun werk…

    Van beoordelingsgesprek naar geluksgesprek Wetenschappelijk onderzoek onderschrijft het: Gelukkig werken laat je beter functioneren en goed...

  • Werken aan Gelukkig Werken loont!

    Over een week start ik met de opleiding tot Gelukkig Werken-coach bij Onno Hamburger. Ter voorbereiding herlees ik het boek ‘Gelukkig Werken’ , dat hij...

  • Geen seconde spijt!

    Op de kop af 50 jaar heeft hij bloemen en planten aan de deur verkocht in diverse dorpen in de regio vanuit een oud wit busje. Weer of geen weer,...


Alle publicaties

Neem contact op!

Annemarie van Weelie

Interim HRM, Coaching en Training
Asperen

Bel mij op 06 51939899

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK 30283325


Profile Dynamicslogo wil