Volg mij ook op Twitter LinkedIn Facebook

' ...je bent je eigen kompas!'

Zelfacceptatie speelt vaak een belangrijke rol in coachingsvraagstukken. Niet in eerste instantie. Eerst komen diverse andere problemen ter sprake waar clienten mee te kampen hebben, of liggen er ambitieuze groei- en ontwikkelvraagstukken op tafel. Wat me opvalt is dat mensen die bij me komen zich zelf maar matig kennen. Ze realiseren zich niet goed waar hun kracht zit en waar de uitdaging of valkuil. Ze zijn zich niet écht bewust van hun kwaliteiten en talenten.

Wonderlijk eigenlijk want mijn clienten zijn tot nu toe altijd 20+. Maar leeftijd zegt niet zoveel. Mijn dochters zijn bijna 11 jaar en in het huidige basisonderwijs besteden ze aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Dit heet BOMJA, Bewust Omgaan Met Jezelf en Anderen. Ze leren spelenderwijs wie en hoe ze zijn en wat de impact hiervan op anderen is en andersom. Een prachtige levensles!

Loopbaan- en ontwikkelvragen begnnen bij een wens of verlangen en komen vaak uit bij zelfacceptatie. Weten wie je bent, wat je drijft, wat er voor jou nu echt toe doet. Hoe ben je gekomen waar je nu bent, welke weg heb je afgelegd... De kunst is om een nieuwe weg te vinden. Een weg die beweging brengt, uitdaagt, spannend is... Want doorgaan op dezelfde weg levert vaak oud (en dus niet het gewenste) resltaat op. En mijn clienten willen vernieuwing, verbetering, progressie!

In mijn coaching gebruik ik diverse spellen om het zelfbewustzijn te vergroten. Ik geniet altijd enorm van de lachende gezichten als clienten zichzelf ontdekken, hun kwaliteiten op een rij hebben gezet. Vaak zijn ze verrast en vinden positieve bevestiging. Vanuit die herkenning gaat er een vlammetje branden. En met 'die sparkling' gaan we verder aan het werk. Waar ga je voor, waarheen wil je koersen.

Antwoorden hoef je niet ver te zoeken, het antwoord ligt in jezelf. Je bent je eigen kompas, alle talenten zitten al in je besloten. Alles wat je hoeft te doen is ermee aan het werk gaan, je openstellen voor wie je bent met al je talenten, valkuilen, drijfveren.... Want waarheen je ook gaat in het leven, je neemt jezelf altijd mee. Ik nodig mensen uit om vriendschap met zichzelf te sluiten, zichzelf te erkennen en te waarderen. Dan hoef je niet meer vanuit een rol te managen. dan kun je vanuit jezelf een leider zijn!

Dat ik zo geniet van het coachvak en mij verheug op iedere sessie is geen wonder hè!

Joomla SEF URLs by Artio

Publicaties

  • Stel je voor… Medewerkers zijn gelukkig in hun werk…

    Van beoordelingsgesprek naar geluksgesprek Wetenschappelijk onderzoek onderschrijft het: Gelukkig werken laat je beter functioneren en goed...

  • Werken aan Gelukkig Werken loont!

    Over een week start ik met de opleiding tot Gelukkig Werken-coach bij Onno Hamburger. Ter voorbereiding herlees ik het boek ‘Gelukkig Werken’ , dat hij...

  • Geen seconde spijt!

    Op de kop af 50 jaar heeft hij bloemen en planten aan de deur verkocht in diverse dorpen in de regio vanuit een oud wit busje. Weer of geen weer,...


Alle publicaties

Neem contact op!

Annemarie van Weelie

Interim HRM, Coaching en Training
Asperen

Bel mij op 06 51939899

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK 30283325


Profile Dynamicslogo wil