Volg mij ook op Twitter LinkedIn Facebook

De ene training is de andere niet. Onlangs gaf ik een training in het kader van cultuurverandering. Over een andere manier van (samen)werken, persoonlijk leiderschap, omgaan met vrijheid en verantwoordelijkheid met vertrouwen als basis. Het was zo’n training waarin alles lekker liep: timing, interactie met de deelnemers, energie in en met de groep. Heerlijk, de uren vlogen om!
Na afloop kwam er een deelnemer naar me toe. Hij vertelde dat hij al jaren werkzaam was in het bankwezen, maar eigenlijk iets heel anders wilde: “Wat jij doet, dat wil ik ook!”

Schrijf reactie (0 Reacties)
de overgang van oud naar nieuwAan het einde van het jaar vind ik het prettig om een beetje te mijmeren. Niet te veel te werken en vooral de tijd  te nemen om te reflecteren op het afgelopen jaar en heel bewust de stap te maken naar het nieuwe. Dit jaar stond voor mij in het teken van ‘Persoonlijke regie’. Er kwamen veel mensen op mijn pad die in een overgangssituatie verkeerden van oud naar nieuw. Van oud werk naar nieuw werk, van oude patronen van werken en ontwikkelen naar de wens tot het ontdekken van nieuwe mogelijkheden, van oude manieren van samenwerken naar nieuwe manieren van omgaan met elkaar.  

Schrijf reactie (0 Reacties)
de balans tussen willen en kunnen
Op aanraden van mijn persoonlijke coach ben ik begonnen met yoga. Bij yoga gaat het om innerlijke balans, de balans tussen lichaam en geest. Vanuit zelfinzicht voer je lichamelijke oefeningen zodanig uit, dat ze passen bij jouw persoonlijke ritme en mogelijkheden. Door een virus kamp ik al langere tijd met problemen met mijn evenwicht. De yogalessen helpen mijn balans in de praktijk te versterken door fysieke oefeningen, vanuit het beter kennen van mijn beperking en het accepteren ervan.

Schrijf reactie (0 Reacties)

 

een bizar jaar

Een collega van Het Ontwikkelaarsgilde zei tegen me "Wat sluit jij straks een bizar jaar af..." Deze woorden triggerden mij, bleven hangen. Ze had gelijk. Hoewel ik meestal pas met mijmeren begin in december, was het woordje 'bizar' genoeg om weg te dromen en terug te kijken. 2013 was een vol jaar, met werk en met studie, twee meiden in klas 2 van de middelbare school. Een reis naar China die niet doorging vanwege mijn ziekte.

Schrijf reactie (0 Reacties)

voelbare passie

Ze kwam binnen met wat afhangende schouders: leidinggevende aan professionals, niet meer goed passend bij de organisatie waar ze destijds met zoveel enthousiasme was gestart, "mezelf onderweg wat kwijtgeraakt" zoals ze zelf verwoordde. Teleurgesteld, niet in de laatste plaats in zichzelf.
 

Schrijf reactie (0 Reacties)
Joomla SEF URLs by Artio

Publicaties

  • Stel je voor… Medewerkers zijn gelukkig in hun werk…

    Van beoordelingsgesprek naar geluksgesprek Wetenschappelijk onderzoek onderschrijft het: Gelukkig werken laat je beter functioneren en goed...

  • Werken aan Gelukkig Werken loont!

    Over een week start ik met de opleiding tot Gelukkig Werken-coach bij Onno Hamburger. Ter voorbereiding herlees ik het boek ‘Gelukkig Werken’ , dat hij...

  • Geen seconde spijt!

    Op de kop af 50 jaar heeft hij bloemen en planten aan de deur verkocht in diverse dorpen in de regio vanuit een oud wit busje. Weer of geen weer,...


Alle publicaties

Neem contact op!

Annemarie van Weelie

Interim HRM, Coaching en Training
Asperen

Bel mij op 06 51939899

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK 30283325


Profile Dynamicslogo wil