Volg mij ook op Twitter LinkedIn Facebook

Van nature ben ik een ochtendmens. Zodra ik 's morgens wakker word, voel ik de energie door mijn lichaam stromen. Ik ben meteen wakker, heb zin in de dag die voor me ligt. In mijn leven heb ik ervaren dat energie vooral te maken heeft met het laten stromen ervan. Ervoor zorgen dat de energie vrij door mijn lichaam kan gaan. Open staan om energie buiten mij op te pikken en op mijn beurt uit te stralen. Als ik me in prettig gezelschap bevind, ik bezig kan zijn met zaken die me aanspreken (waarin ik tot mijn recht kom!), liefde kan ontvangen en geven... kortom, als ik me prettig voel, stroomt mijn energie op natuurlijke wijze dor. Dan raaktmijn innerlijke batterij niet leeg. Er is sprake van balans. Mijn energievoorraad raakt niet leeg, de innerlijke batterij wordt steeds tijdig opgeladen. Mijn energie moet stromen. Als het stroomt, 'voedt' en inspireert het mij en kan het mensen om mij heen inspireren.   Geven en ontvangen is in balans.

In zowel mijn coachpraktijk als mijn werk als HR manager is energie regelmatig onderwerp van gesprek. Ik hoor regelmatig collega's en cliënten die te weinig energie hebben. Hoe houd ik mijn enegievoorraad op orde? Hoe houd ik balans in het geven en ontvangen van energie, zijn veelgestelde vragen.

Logisch, als je kijkt naar de drukke en snelle levens de we vaak leiden. Ik nodig cliënten en collega's uit om weer echt te luisteren naar zichzelf.

 • Waar ga jij écht voor in het leven?
 • Waar word jij écht blij van?
 • Waar krijg jij energie van?

En vooral: hoe richt jij je leven zó in dat je je vooral richt op willen in plaats van moeten. Soms gaat het om mindfocus (anders kijken naar wat er is...), soms om praktische toepassing. Vaak is het een combinatie van beiden. Doel is in ieder geval om de energie weer lekker te laten stromen!

Stroomt jouw energie goed door? Hoe staat het met jouw energievoorraad?

Schrijf reactie (1 Reacties)

We hebben allemaal soms last van onze schaduw. Van die stukjes van jezelf die je liever uit de weg gaat. Van die delen van jezelf die je liever wegstopt...

Zo had ik zelf soms last van het steeds maar willen ontwijken van negatieve gevoelens. Het liefst bevind ik me in een omgeving waar een positieve energie heerst. Ik werk het liefst samen met positief ingestelde collega's. Laat me het liefst inspireren door mensen die er voor willen gaan.

Toch voel ik me niet altijd even energiek en positief. Er zijn natuurlijk momenten dat ik niet lekker in mijn vel zit. Of ik merk in mijn omgeving dat mensen een slecht humeur hebben. Ik vind het soms lastig om daarmee om te gaan. Ik streef er dan vaak naar om het extra gezellig te maken en stop mijn eigen gevoelens van onvrede weg.

Als coach heb ik geleerd dat je pas echt in je kracht komt, als je je schaduwkanten in het licht zet. Door te accepteren wat er is, maakt de schaduwkant minder zwaar. Door mijzelf steeds beter te leren kennen, juist ook mijn schaduwkanten, creeer ik innerlijke rust. Juist het wegstoppen van je schaduw kost onbewust veel energie!

Als ik me nu niet prettig voel, zie ik het als een uitnodiging aan mijzelf om goed voor mezelf te zorgen (meer aandacht te geven aan mijzelf) ipv het nare gevoel te bevechten. Als ik merk dat bijv een gesprek niet lekker loopt, maak ik het bespreekbaar. Dit zorgt voor meer openheid en diepgang. Het maakt mij krachtiger!

Ik pas dit ook graag in mijn mijn coaching toe. Mensen uitnodigen om uit hun schaduw te treden. Want je komt nooit los van je schaduw. Dus omarm jezelf met liefde en mildheid, kom tot je recht, volledig in je (inner)kr8 !

Schrijf reactie (0 Reacties)
Joomla SEF URLs by Artio

Publicaties

 • Stel je voor… Medewerkers zijn gelukkig in hun werk…

  Van beoordelingsgesprek naar geluksgesprek Wetenschappelijk onderzoek onderschrijft het: Gelukkig werken laat je beter functioneren en goed...

 • Werken aan Gelukkig Werken loont!

  Over een week start ik met de opleiding tot Gelukkig Werken-coach bij Onno Hamburger. Ter voorbereiding herlees ik het boek ‘Gelukkig Werken’ , dat hij...

 • Geen seconde spijt!

  Op de kop af 50 jaar heeft hij bloemen en planten aan de deur verkocht in diverse dorpen in de regio vanuit een oud wit busje. Weer of geen weer,...


Alle publicaties

Neem contact op!

Annemarie van Weelie

Interim HRM, Coaching en Training
Asperen

Bel mij op 06 51939899

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK 30283325


Profile Dynamicslogo wil