Volg mij ook op Twitter LinkedIn Facebook

Gelukkige medewerkersVan beoordelingsgesprek naar geluksgesprek

Wetenschappelijk onderzoek onderschrijft het: Gelukkig werken laat je beter functioneren en goed functioneren maakt je gelukkiger. Gelukkige medewerkers zijn productiever, creatiever en gezonder. Bedrijven met gelukkige medewerkers zijn succesvoller. (bron: Gelukkig Werken, versterk je persoonlijk leiderschap, Onno Hamburger)

Hoe zit het precies?

De onderstaande Gelukkig Werken driehoek geluk bestaat uit drie onderdelen: plezier, voldoening en zingeving.
Bij plezier kun je denken aan een prettige werksfeer, aardige collega’s, een fijne werkruimte. Bij voldoening gaat het erom of je jouw talenten en kwaliteiten voldoende kunt inzetten in je werk, of er naar jouw ideeën geluisterd wordt, of je je kunt ontwikkelen. Bij zingeving gaat het om de betekenisgeving van je werk. Kun je anderen verder helpen, sluit het werk (of het bedrijf) aan bij jouw waarden en identiteit.

Werken aan geluk werkt


Naarmate je op de verschillende onderdelen hoger scoort is de kans op geluk ervaren in je werk groter.

Begin bij jezelf

De mate waarin jij geluk beleeft hangt ook af van je persoonlijkheid. Als je van nature optimistisch bent, zie je sneller kansen (op geluk). Als je resultaatgericht bent kun je gemakkelijker focussen op een doel (dat bijdraagt aan jouw werkgeluk). Kortom: belangrijk is dat je werk niet alleen aansluit bij jouw talenten en kwaliteiten maar ook bij jouw persoonlijkheid.

Geluk begint dan ook bij jezelf. Om gelukkig(er) te kunnen werken, moet je je zelf goed kennen. Hoe beter je weet wie je bent, wat je talenten en ambities zijn, wat jouw persoonlijke missie in het leven is, hoe beter je ervoor kunt zorgen dat je werk bijdraagt aan jouw geluk.
Dan komen we uit bij persoonlijk leiderschap!

Werken aan geluk werkt!

Gelukkig werken begint bij je te realiseren waar je al gelukkig bent en waar je gelukkiger zou kunnen worden. Geluk afdwingen klinkt wat zwaar, maar je kunt wel gericht werken aan geluk. Onderzoek van Sonja Lyubomirski heeft aangetoond dat geluk voor 50% bepaald wordt door persoonlijkheid, voor 10% door externe omstandigheden en voor 40% door bewust gedrag.

werkgeluk

Gelukkig werken is geen ‘kwestie van geluk’. Gelukkig werken vraagt om open en eerlijk naar jezelf kijken en naar het werk dat je doet. Soms betekent het de keuze maken om iets anders te gaan doen, maar vaak helpt het al om accenten aan te brengen of te veranderen in je huidige werk.

Kortom: Gelukkig Werken is een werkwoord en vraagt aandacht en onderhoud en is positief beïnvloedbaar!

Geluksgesprek

In veel bedrijven wordt gewerkt met beoordelingsgesprekken. Deze gesprekken worden vaak ervaren als energievreters, momenten waarop je afgerekend wordt op het verleden. Deze gesprekken dragen bepaald niet bij aan motivatie richting de toekomst.

Stel je eens voor dat het beoordelingsgesprek wordt vervangen door het geluk gesprek.

Stel je voor dat leidinggevende en medewerker met elkaar in gesprek gaan over werkgeluk.

Stel je voor dat de medewerker verantwoordelijk gesteld wordt voor zijn persoonlijk werkgeluk en de leidinggevende hem faciliteert en ondersteunt om het geluk te ontdekken en vast te houden.

Wat zullen die gesprekken anders zijn. Dan gaat het erom hoe de leidinggevende kan bijdragen aan het floreren van de medewerker. Hoe de leidinggevende kan helpen om de talenten en kwaliteiten van de medewerker nog beter in te zetten. Dan kijk je samen naar hoe werk zich ontwikkelt en hoe de medewerker zich wil en kan ontwikkelen. Dan kan het gesprek er ook over gaan dat de medewerker zijn/haar werkgeluk niet meer vindt in het huidige werk.

Zo werkt het bij mij ook. Nu ik mij als coach en bedrijfsadviseur richt op mijn missie om mensen in Nederland te helpen gelukkig te werken, draagt dit bij aan mijn persoonlijk werkgeluk. Voor mij draagt het direct bij aan mijn score op zingeving in de werkgeluk driehoek. Ik ervaar dat ik werk doe dat er werkelijk toe doet. Het helpt mensen gelukkiger te werken en het helpt bedrijven daarmee beter te presteren.


Als je vandaag niet gelukkig bent, zal je het morgen ook niet zijn. Tenzij je het heft in eigen handen neemt en actie onderneemt om gelukkig te worden!

– Sonja Lyubomirsky

Joomla SEF URLs by Artio

Publicaties

  • Stel je voor… Medewerkers zijn gelukkig in hun werk…

    Van beoordelingsgesprek naar geluksgesprek Wetenschappelijk onderzoek onderschrijft het: Gelukkig werken laat je beter functioneren en goed...

  • Werken aan Gelukkig Werken loont!

    Over een week start ik met de opleiding tot Gelukkig Werken-coach bij Onno Hamburger. Ter voorbereiding herlees ik het boek ‘Gelukkig Werken’ , dat hij...

  • Geen seconde spijt!

    Op de kop af 50 jaar heeft hij bloemen en planten aan de deur verkocht in diverse dorpen in de regio vanuit een oud wit busje. Weer of geen weer,...


Alle publicaties

Neem contact op!

Annemarie van Weelie

Interim HRM, Coaching en Training
Asperen

Bel mij op 06 51939899

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK 30283325


Profile Dynamicslogo wil